dimecres, 29 d’octubre del 2014

Un autogol decideix el derbi

Fotografia: RAMON FERRANDIS
Un autogol de Marc Reyes a l’últim minut va donar els tres punts del derbi vallesà a un Esport Club Granollers (@ecgranollers) que es manté a la part alta de la classificació. El Mollet (@CFMolletUE) d’Albert Cámara, que continua sense sumar cap punt fora de casa, va tenir l’empat a tocar però no va saber resoldre –amb empat a un i un home més per l’expulsió del granollerí Mario– les opcions d’atac de què va disposar intentant guanyar l’esquena de la defensa granollerina amb Bangoura i Hassen com a puntes de llança. Amb el 2-1, el porter granollerí Cañadas va evitar l’empat en una gran intervenció.
La primera part va tenir poca història; el Granollers dominava la possessió de la pilota però sense arribades clares –un remat d’Héctor a la sortida d’un córner va ser la més clara– mentre el Mollet ho provava amb xuts llunyans –Cristian o Brian–. Quan tot semblava conduir a l’empat a zero al descans, una falta servida ràpidament per Almendros, veient la diagonal que li marcava Novo, va permetre a aquest últim posar la punta del peu i superar per baix Pol Flores.
Tot just començar la segona part es va lesionar el granollerí Peke i a l’onze de la represa un xut perfecte de falta directa de Brian, que va entrar per l’escaire, va situar l’empat al marcador. Amb l’expulsió de Mario al minut 70 el Mollet va pressionar; Cañadas va aturar un llançament de falta de Vidal a l’arrel del pal i Bangoura amb un xut potentíssim també va fer lluir Cañadas, tot i que l’àrbitre va assenyalar fora de porteria. A l’últim minut però, Oriol Vila va penjar a l’àrea una falta des de mig camp –en terreny molletà– i Reyes va desviar la trajectòria de la pilota i la va fer entrar a la seva porteria.

Els protagonistes (*)

(Publicat al periòdic EL 9 NOU el 27 d'octubre de 2014)

* Aclariment: L'àrbitre, segons l'acta oficial, atribueix el gol de la victòria granollerina a Oriol Vila, que és qui executa el llançament de la falta. Veient la jugada en directe, entenc que el jugador del Mollet Marc Reyes desvia substancialment la trajectòria de la pilota en el seu intent de refusar-la a córner, i és per això que, en aquesta crònica del partit, atribueixo aquest gol com un autogol de Reyes.