divendres, 7 de novembre del 2014

El Fraikin, endavant a la Copa

Amb més feina de la que es podria despendre en veure el marcador final (24-31), però el Fraikin BM Granollers va començar amb bon peu el seu camí a la Copa del Rei d’enguany i ja se’n pot oblidar fins el mes de febrer, en què es jugaran els quarts de final –aquests a doble partit–. A l’equip de Carlos Viver li va costar trobar remei a la bona defensa plantejada pel MMT Seguros Zamora, que sempre buscava la primera línia granollerina molt endavant –una línia de tres als nou metres–, però quan el va trobar començada la segona meitat, va posar la directa i el Zamora ja no va poder reaccionar.
El Fraikin va fallar els quatre primers atacs, amb dues pèrdues de pilota forçades per la bona defensa local i amb dues bones aturades de l’habitual porter suplent del Zamora, Luis Posado –de llarg, el millor del seu equip a la primera part amb deu aturades–. Així, el Zamora va aconseguir un parcial de 5 a 2, amb tres gols de contraatac, aprofitant un total de quatre pèrdues de pilota del Fraikin i de tres aturades de Posado. Viver, que ja tenia la targeta per demanar temps mort amb 4-2 al marcador, es va estalviar finalment de demanar-lo per la reacció de l’equip, amb dos gols d’Álvaro Ruiz –els únics en tot el matx– i tres de consecutius de Ferran Solé –màxim golejador del partit amb onze– que van servir per empatar el partit a sis.
A partir d’aquest moment, el partit es va mantenir equilibrat, amb encerts i errades d’uns i altres –set aturades de Posado i quatre de Pejanovic– i amb alternances al marcador, un gol amunt, un gol avall que es van mantenir fins més enllà del descans (13-13). Després d’un gol d’Iñaki Gómez (14-13) que va agafar Pejanovic a contrapeu, va arribar un parcial de 0-5 amb tres gols seguits de Solé i dos de Grundsten que ni un temps mort demanat pel tècnic local van poder aturar.
"Solé, amb onze gols, i Blanxart i Resina des de l'extrem, van trencar la defensa local"
Solé va estar excel•lent des de la línia dels set metres –va marcar els quatre penals de què va disposar l’equip– i va ser el primer dels jugadors granollerins de primera línia de trobar escletxes en la defensa avançada del Zamora. Amb Álvaro Ruiz molt marcat, també Valadâo va agafar el relleu en atac –dos gols–, però sobretot van ser els extrems David Resina i Moisès Blanxart els qui van trobar el punt feble de la defensa del Zamora –quatre i tres gols, respectivament– quan l’equip, amb paciència, circulava la pilota fins a trobar la millor situació.
El Zamora, superada la barrera dels cinc gols en contra, es va rendir a l’evidència tot i acabar el partit amb molta dignitat.

L'equip fa pinya després d'aconseguir la classificació pels quarts de final (Fotografia: XAVI MAS)

(Publicat al periòdic EL 9 NOU el 7 de novembre de 2014)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada