diumenge, 14 de desembre del 2014

Tercera victòria del BM la Roca

Álvaro Ferrer no podia començar amb millor peu la seva etapa al BM la Roca. El central granollerí va poder aportar experiència a l’eix de la defensa i dos gols en atac en la tercera victòria de la temporada –segona consecutiva– dels homes de Guillem Estapé. Els roquerols, que han guanyat tres dels últims cinc partits, han sortit de la cua de la classificació i ara mateix són dotzens amb set punts.
Els d’Estapé van dominar el marcador des del primer gol de Marc Navarro, amb avantatges d’entre un i tres gols durant la primera meitat, una màxima diferència de cinc gols al descans (17-12) i a l’inici de la represa (19-14) i, malgrat que l’Academia Octavio va tenir diversos atacs consecutius per empatar, no ho van permetre i van tornar a obrir una escletxa de quatre gols (28-24) que els va permetre arribar al final amb tranquil•litat.
Tots dos equips van començar amb defenses obertes –5-1– i amb diverses imprecisions en atac, però després del primer gol de Marc Navarro van arribar tres aturades seguides de Miquel Gonzàlez que van permetre a l’equip d’Estapé consolidar l’avantatge amb un altre gol de Garchi. Tot i que l’Octavio va equilibrar el marcador, el BM la Roca va pressionar ben aviat; després de l’empat a cinc, quatre aturades més del porter roquerol en un minut –11 aturades a la primera part de 23 llançaments– i l’efectivitat en atac van portar al primer temps mort dels gallecs amb el 8-5 al marcador.

Josep Morales en una acció d'atac. Fotografia: RAMON FERRANDIS
Dos gols seguits del primera línia Queiros de Oliveira van tornar a ajustar el partit però els d’Estapé sempre van mantenir un avantatge mínim d’un gol, gràcies a l’intercanvi de gols a la meitat de la primera part, i van intentar trencar el partit abans del descans amb un parell de contraatacs que els van situar amb un avantatge clar de cinc gols (17-12).
A l’inici de la segona part, amb un contraatac acabat per Deumal, es va igualar la màxima diferència (19-14), però a partir d’aquest moment l’Octavio es va apropar gràcies a la millora sota els pals de Jorge García –només quatre aturades a la primera part i nou a la segona–. Però quan va poder igualar el marcador va desaprofitar les seves ocasions –dues de seguides amb 20-19 i una després del 21-20–. La primera aturada de Pau Puget i un contraatac de Pere Vaquer van situar el 26 a 23 al marcador, una renda de tres gols que va donar tranquil•litat des d’aquest moment fins al final del partit.
El debutant Álvaro Ferrer va aconseguir el 28-24 –el seu segon gol al partit–, que va ser clau; el tècnic gallec va demanar temps mort però el seu equip ja no va poder recuperar-se. Es va apropar a dos gols (28-26) però Marc Sànchez va fer el gol de la tranquil•litat.