dimarts, 13 de gener del 2015

Els penals classifiquen el KH-7

El KH-7 BM Granollers va escriure una nova pàgina daurada en la seva història en un partit de Copa de la Reina a cara o creu igualat i vibrant que es va haver de decidir en una tanda de penals llarguíssima. Fins a nou penals va haver de llançar cada equip per tal de resoldre un partit que havia acabat empatat a 20 i que continuava empatat –a 24– després de la pròrroga. Una aturada d’Adriana Ascaso a Carla Rivas i el gol de Judith Vizuete, Vizu, van desfermar l’eufòria entre les jugadores de José Luis Villanueva.
Judith Vizuete va ser clau en la victòria final (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
La nota positiva, doncs, va ser la classificació pels quarts de final després de derrotar el BM Porriño per 32-31; la negativa, la lesió de Maria Mora al turmell dret.
El partit va començar amb un seguit d’imprecisions que van situar el conjunt gallec per davant (0-2). A les de Villanueva els va costar molt atacar la defensa 6-0 del Porriño però van aconseguir restablir l’equilibri des dels extrems (3-3) i van aprofitar la primera exclusió del partit per posar-se per davant. Amb un parcial de 4-0 es van situar tres gols amunt (7-4), diferència que a partir d’aquell moment es va anar mantenint entre un i tres gols fins a arribar als dos del descans (12-10).
En tornar dels vestidors el KH-7 va disposar de dues situacions de superioritat per ampliar una mica més el marge però les va desaprofitar, i es va mantenir a un o dos gols. En canvi, el Porriño sí que va aprofitar les exclusions seguides de Clara Poo i Vizu per capgirar el marcador i posar-se novament per davant (17-18) –no hi anava des del 3-4– gràcies a un parcial de 0-3.
A partir d’aquí les porteres Andrea de la Torre i Susi Sánchez van ser les protagonistes d’un final amb molts nervis i imprecisions –el parcial de l’últim quart d’hora va ser de 3 a 2– que va desembocar en una última jugada de les granollerines resolta per Sandra Pérez amb un llançament a l’escaire.
PRÒRROGA, PENALS I MÉS NERVIS
L’empat a 20 obligava a jugar una pròrroga que va començar com havia acabat el partit; amb bones defenses, imprecisions i pocs gols. El Porriño allargava les possessions i va arribar amb avantatge als primers cinc minuts (21-22) però el braç de Clara –dues canonades seguides des de nou metres– va ser clau per empatar a 24. Pérez va poder sentenciar el partit en un contraatac però Susi li va aturar el xut.
Així doncs, els penals van acabar decidint. Adriana va aturar el primer i el novè llançaments del Porriño i Vizu va marcar el de la victòria.