dissabte, 23 d’abril del 2016

El Fraikin cedeix un empat pels errors dels últims cinc minuts

Tres pèrdues de pilota i dos llançaments bloquejats permeten al Guadalajara fer un parcial d’1 a 5 per empatar a mig minut del final
Xavi Mas

Després de la derrota a Lleó i abans del partit més important de la temporada al Palau d’Esports –l’anada dels quarts de final de la Copa EHF–, el Fraikin tenia l’oportunitat d’apropar-se a l’Ademar León guanyant el Guadalajara –sempre que els lleonesos punxessin contra el Villa de Aranda– però un mal final de partit els ho va impedir. Els de Carlos Viver van anar per davant tot el partit però el Guadalajara, sense fer gaire soroll, es va mantenir a una distància controlada i va saber aprofitar els nervis i les errades dels granollerins per sumar un punt que van celebrar com si haguessin guanyat –qualsevol punt, si és inesperat, serveix de cara al seu objectiu d’evitar el descens.
Els porters –una mica més Hombrados que Almeida– van ser els protagonistes d’un primer quart d’hora de frec a frec al marcador. Cañellas, Resina i un desinhibit Mamadou Gassama –va treure algunes teranyines sorprenent a Hombrados– van donar al Fraikin el màxim avantatge de la primera meitat (8-5), però el marge va seguir estable entre un i dos gols fins a arribar al descans –Marc Garcia va fer el seu gol 400 a la Lliga Asobal en transformar el 10-8.

Henrique Teixeira passa enrere pressionat pel jugador del Guadalajara Pedro Fuentes (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Els de Viver van començar la segona part atacant i Solé va fer el 17-14 però el Guadalajara no estava disposat a permetre gaires alegries als granollerins i van tornar a equilibrar el marcador en pocs minuts. El partit es va convertir en un estira –el Fraikin s’escapava de dos gols– i arronsa –el Guadalajara empatava ràpidament–. Els granollerins, molt irregulars en atac, van encallar-se més d’una i de dues vegades en la defensa 5-1 del Guadalajara però Almeida ho arreglava sota els pals.
Passat el quart d’hora de la represa el Fraikin va recuperar l’avantatge de tres gols (27-24), i a cinc minuts del final, una bona defensa i un ràpid contraatac acabat per Adrià Pérez va donar el màxim avantatge de tot el partit (29-25). A partir d’aquest moment, però, la defensa del Guadalajara va fer més mal, i va provocar tres pèrdues de pilota i dos xuts bloquejats. Mellado va fer l’empat a 30 de contraatac, a mig minut del final, i el Fraikin no va estar encertat en l’últim atac per guanyar.

Els protagonistes

El post-partit

Necessitàvem la victòria per una qüestió de sensacions. (Carlos Viver)

Carlos Viver
L’entrenador del Fraikin Carlos Viver no va amagar que l’equip no havia estat bé però també va insistir que mai els ha estat fàcil guanyar partits. “És cert que avui no hem fet el nostre millor partit. Hem fallat més del compte en atac i no hem ajustat prou bé la defensa, sobretot en les trajectòries al centre de Bozalongo, va començar dient, “però sumar un punt contra Guadalajara no és poca cosa malgrat el que pugui dir la classificació”, va seguir dient. “És difícil explicar-ho a la gent, perquè veuen que anem tercers –ara quarts– però a nosaltres ens costa guanyar els partits”, va afirmar. “Si haguéssim controlat millor els últims dos minuts hauríem aconseguit la victòria”, va afegir. “Necessitàvem la victòria, per una qüestió de sensacions, per estar més tranquils”, va lamentar.
Mamadou Gassama
Viver va tornar a insistir en la dificultat de guanyar els partits i va posar com a exemple la derrota d’Ademar León contra Villa de Aranda: “L’altre dia ens van escombrar de la pista i avui han perdut. I contra Guadalajara els va costar guanyar a casa i hi van empatar fora”, reiterant així la dificultat de jugar contra un Guadalajara que lluita per salvar la categoria. “Hi ha molta igualtat en aquesta lliga i a cada jornada n’hi ha alguna mostra”, va concloure.
GASSAMA: “UN DELS MEUS MILLORS PARTITS”
Un dels protagonistes del partit, pel bàndol granollerí, va ser el jove Mamadou Gassama, que va enlluernar el poc públic assistent amb els seus grans salts i amb llançaments que ni tan sols l’experimentat José Javier Hombrados va olorar. “Ha estat un dels meus millors partits”, va dir al final del partit. Gassama va coincidir amb el tècnic a l’hora de qualificar la dificultat del partit. “Guanyar el Guadalajara no era gens fàcil. Ho hem tingut a les nostres mans però se’ns ha escapat al darrer moment”, va dir.

Publicat el 22 d'abril de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)