dimarts, 25 d’octubre del 2016

Primera derrota al Palau

El Fraikin comet massa errors en atac i l'Ademar li pispa la segona posició
Xavi Mas

El partit entre el Fraikin BM Granollers i l'Abanca Ademar León posava el segon lloc de la classificació en joc. Els granollerins l'havien de defensar i els castellans lluitar per prendre'ls-la, i al final va passar això últim. L'equip de Lleó va saber aprofitar les errades dels de Carlos Viver per posar-se per davant durant la primera part i després van saber aguantar l'avantatge durant una segona part de ritme molt i molt lent. A la segona part les defenses i les porteries van tenir un paper significatiu en l'escarransit 10-10, marcador que no va permetre als granollerins recuperar el 14-19 en contra amb què havien marxat als vestidors.
Els granollerins van començar bé tot i els dos primers llançaments de Silva estavellats al pal –el Granollers va estavellar 10 pilotes als pals, entre les quals quatre de Jorge Silva i un penal de Cabanas– i es van posar amb un 2-0 i un 3-1 a favor als primers minuts de partit però el primer gol de contraatac de Mario López –en va fer cinc, tots a la primera part– va restablir l'equilibri (3-3).
Els de Viver no van saber trobar ni Figueras al principi, ni Porras més tard, en la posició de pivot i van fonamentar molt del joc ofensiu de la primera part en un xut exterior que massa vegades va topar amb els pals. I quan no eren els pals eren pèrdues de pilota que l'Ademar va aprofitar a la perfecció per penalitzar amb ràpids contraatacs –cinc de Mario López i un de Diego Piñeiro.
El pivot de l'Ademar Diego Piñeiro -dorsal 10- i Mario López agafen Adrià Figueras en un intent de llançament (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L'Ademar es va escapar de tres gols gràcies als primers contraatacs (6-9) però els granollerins van reaccionar, després d'un temps mort demanat per Viver, amb un parcial de 3-0 en dos minuts i mig, també amb dos gols de contraatac. Després d'aquest empat a 9, les aturades primer de Vladimir Cupara i després de Nacho Biosca i amb algun gol més de contraatac, l'Ademar es va tornar a escapar de tres gols primer i de sis gols després –el màxim avantatge de la primera part (13-19)– just abans d'arribar al descans amb un 14-19.
VOLER PERÒ NO PODER
Amb cinc gols de marge l'Ademar ho va tenir clar a la segona part: alentir el joc fins al límit del passiu. Això, el major encert sota els pals –tant Pol Sastre com Nacho Biosca van estar molt fins– i de nou els pals, van fer que el marcador a la segona part fos molt curt.
Passat el quart d'hora de la represa l'Ademar va agafar el seu màxim avantatge (19-26) i va ser quan Viver va ordenar a Cabanas i Adrià Pérez una doble mixta a Simonet i Sampaio. El Fraikin va retallar distàncies fins al 23-27 però quedaven menys de cinc minuts i, a més, va seguir faltant encert en atac. Un llançament al pal d'Arnau Garcia va evitar que el Granollers es posés a tres gols i va significar la rendició definitiva.
"No hem sabut llegir la seva defensa; quan podíem buscar el pivot hem llançat de fora i hem fallat més del compte, i quan podíem llançar de fora a la segona part, no ho hem fet", va explicar Viver un cop acabat el partit.