dimecres, 14 de desembre del 2016

L’Ademar, rival a la Copa Asobal

El Fraikin s'enfrontarà a l'amfitrió i el Barça ho farà amb el Naturhouse la Rioja
Xavi Mas

Malgrat la derrota de dimecres passat a la pista del Naturhouse la Rioja, la combinació de la resta de resultats de la jornada intersetmanal va permetre que el Fraikin BM Granollers s'assegurés tornar a jugar la Copa Asobal que juguen els quatre primers classificats al final de la primera volta. Dissabte es va fer el sorteig amb els aparellaments de les dues semifinals –la Copa Asobal es jugarà a Lleó el proper cap de setmana– i al Fraikin li va correspondre l'equip amfitrió com a rival, mentre que l'altra semifinal la jugaran el FC Barcelona i el Naturhouse la Rioja.
L'equip granollerí, que hi havia participat dos anys seguits –temporades 2013/2014 a Barcelona i 2014/2015 a Lleó– en va quedar fora la temporada passada en acabar cinquè al final de la primera volta per culpa de la derrota a la pista del Frigoríficos Morrazo Cangas –tots dos equips van acabar la primera volta empatats amb 19 punts però aquesta derrota va permetre l'equip gallec jugar la Copa Asobal com a quart classificat–. Aquesta temporada, però, amb un punt menys, la tornarà a disputar i amb el mateix rival que en l'última participació fa dues temporades.

Jorge Silva i Álvaro Cabanas en una acció del partit de lliga d'aquesta temporada jugat al Palau d'Esports de Granollers i que va acabar amb victòria de l'Ademar (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Els últims precedents contra l'equip de Lleó no són gens positius –derrota al Palau aquesta temporada i derrota als dos partits de lliga de la temporada passada– i el fet de jugar a casa dóna el cartell de favorit a l'Ademar. "Ens han guanyat els últims partits que hem jugat contra ells i en un torneig organitzat per ells, amb la seva afició animant-los, la complicació de la semifinal serà màxima", afirma un Carlos Viver que tot i així no renuncia a una possible victòria. "Al partit d'aquesta temporada ens van quedar coses al tinter que intentarem tornar a posar damunt la taula en aquest partit i estic segur que tindrem les nostres opcions. Anirem allà a lluitar", afegeix el tècnic granollerí.

La semifinal contra l'Ademar Lleó serà la reedició de la semifinal de la temporada 2014/2015 que van guanyar els granollerins

La semifinal d'enguany serà la reedició de la de fa dos anys de tan bon record pels granollerins. Els de Viver van imposar-se per 27 a 30 i van jugar la final contra el Barça, amb qui van perdre 37-26. L'equip granollerí ha jugat tres vegades la Copa Asobal i sempre ha arribat a la final; la temporada 1993/1994 va ser-ne el campió guanyant el Barça 21-19. Per contra, les temporades 2013/2014 i 2014/2015 els granollerins van perdre les respectives finals contra el Barça.

Publicat el 12 de desembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada