divendres, 27 d’octubre del 2017

El Fraikin dilapida a l’últim minut un triomf que tenia al sac

Els d'Antonio Rama fan una mala gestió de les últimes accions i desaprofiten tres gols de marge
Xavi Mas

Quan tot semblava indicar que el Fraikin BM Granollers s'enduria un partit igualat davant d'un dels seus rivals directes –victòria que, combinada amb la derrota de l'Ademar i l'empat del Guadalajara l'hauria situat tercer en solitari– l'esdevenidor del partit va donar un tomb inesperat al darrer minut i mig; tan inesperat que el Fraikin, que guanyava de tres gols (30-27) es va deixar empatar el partit a 30. Un empat amb regust de derrota. Els d'Antonio Rama sempre van anar al davant al marcador, amb avantatges que van arribar a ser de quatre gols a la primera part i de tres a les acaballes del partit però el Liberbank Ciudad Encantada mai es va rendir i va acabar enduent-se un punt.
Els primers minuts van ser totalment igualats, amb un intercanvi de gols en què els granollerins sempre portaven la davantera. El 4-5 –després d'un parcial de 0-2– va ser l'únic moment en què el Ciudad Encantada va anar al davant. El Fraikin va recuperar l'avantatge amb el 6-5 i després d'uns quants minuts més d'igualtat –on va sobresortir Jorge Silva –sis gols de set llançaments a la primera part– es va passar de l'empat a 7 a un 11-8 que va obligar el tècnic visitant Lidio Jiménez a aturar el partit. L'entrada de Leonardo Dutra i Marc Canyigueral va donar noves energies a la primera línia del Ciudad Encantada però els granollerins van aconseguir el màxim avantatge del partit a pocs minuts del descans (15-11).

Gonzalo Porras llença a porteria en una posició molt forçada, en una acció del partit de dissabte (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
COP D'EFECTE FINAL
El Ciudad Encantada, que havia reduït a tres el desavantatge en arribar al descans (15-12), va aconseguir empatar abans del minut cinc de la represa (15-15) i Rama va aturar el joc. El partit va retornar a l'equilibri en una fase en què tan aviat els granollerins s'escapaven de dos gols, amb bones intervencions de Bombóm Almeida sota els pals com el Ciudad Encantada empatava el matx.
Amb el Fraikin guanyant de dos (21-19) es va lesionar l'argentí del Ciudad Encantada Pablo Vainstein –fins aleshores el millor del seu equip–. El lateral va lluitar una pilota dividida amb Gonzalo Porras, ambdós es van llançar al terra però el granollerí va arribar tard i va caure al damunt de Vainstein, que va haver de ser evacuat per la Creu Roja amb un collaret cervical.
L'ensurt i la pèrdua del seu millor home no va desmoralitzar el Ciudad Encantada, que va mantenir la igualtat damunt la pista. El Fraikin, a les acaballes del partit, es va escapar de tres gols i va arribar a l'últim minut i mig amb aquest marge (30-27). L'intercanvi de gols beneficiava els de Rama, que va demanar temps mort just després del 30-28. Quedaven 34 segons i dos gols de marge, però el Ciudad Encantada va fer una defensa individual per tota la pista que va forçar una pèrdua de pilota i un contraatac per fer el 30-29. Quedaven 19 segons per amagar la pilota i assegurar la victòria, però una nova pèrdua i una falta de David Resina van suposar l'expulsió d'aquest i un penal que Castro va transformar en l'empat a 30 definitiu.