dijous, 5 d’octubre del 2017

El Fraikin tira d’ofici per sumar els dos punts

Els de Rama cometen menys errades al final per aconseguir la victòria a Pontevedra
Eduard Batlles

El Fraikin Granollers va aconseguir millorar el rendiment en el partit d'aquest dissabte a la pista del Teucro de Pontevedra i va aconseguir una victòria de molt mèrit per 26 a 27. Figueras amb set gols, Bernatonis amb cinc, la majoria d'ells a l'inici del partit, i Resina amb quatre van destacar en atac. Bombóm, amb 11 aturades, va ser clau en molts moments per evitar que el Teucro s'acostés en el marcador. En el tram final del partit i després de recuperar un desavantatge de tres gols, el Granollers va fer un parcial de 0 a 6 que va ser decisiu. Resina va anotar el contraatac final i Balázquez va fallar l'últim llançament a cinc segons del final.
El lateral Bernatonis va agafar la responsabilitat anotadora en els primers minuts de joc. Amb dos gols seus el Granollers es posava per davant en els primers instants. La baixa de Marc Cañellas complicava la direcció de joc dels vallesans, però el jove Ian Tarrafeta va agafar la batuta per fer jugar l'equip. El central, juntament amb Bernatonis i Silva, van ser els encarregats d'abastir de pilotes Figueras, que només va fallar un llançament en tot el partit.

Marc Garcia intenta aturar Borja Méndez en una acció del partit. El jugador del Fraikin va marcar dos gols (Fotografia: GUSTAVO SANTOS / EL FARO DE VIGO)
FIGUERAS, AMB SET GOLS, I BERNATONIS, AMB CINC, VAN SER ELS MÀXIMS GOLEJADORS DE L'EQUIP

El pivot del Fraikin es va desempallegar de la dura defensa de Rial i Quintas per rebre amb relativa comoditat a la línia de sis metres. El Teucro va tenir moments de joc de molt nivell, amb pilotes que arribaven fàcil a l'extrem i amb un Balázquez que va anotar sis gols amb un bon repertori de llançaments, de maluc, en salt o fins i tot des del lateral dret fent circulacions molt llargues. Els bons moments de l'equip gallec van coincidir amb les rotacions del Fraikin.
A l'inici de la segona meitat, el Granollers va començar amb un home menys per l'exclusió de Silva. El Teucro va aconseguir empatar a 15 i donar la volta al marcador. Amb el 23 a 20 van arribar els moments més crítics del Granollers, que no es volia permetre una tercera derrota seguida. Gràcies als contracops i a la bona defensa liderada per Álvaro Ferrer i Marc García, el conjunt de Rama va marcar un parcial de 0 a 6. Tot i això, el Teucro no va deixar de lluitar. Amb el 25 a 26, Resina va tallar una pilota i va anotar un gol de contraatac per matar el partit. Un penal va posar el 26 a 27 final, tot i això, els àrbitres van xiular un passiu molt just al Granollers i Balázquez va tenir pilota per empatar, però el seu llançament de maluc va sortir fora.
Amb la victòria el Fraikin ja suma quatre punts després de quatre jornades i es col·loca vuitè. El proper partit serà divendres a casa contra l'altre equip gallec de la categoria, el Cangas.

Els protagonistes

El post-partit

Ens falta una mica de fons d'armari. (Antonio Rama)
El tècnic diu que l'equip no estava nerviós

L'entrenador del Fraikin BM Granollers, Antonio Rama, explicava després del partit que l'equip havia anat a Galícia molt conscient del que era capaç el Teucro. "Sabíem que seria una pista molt difícil i davant d'un equip amb molt bon un contra un i amb jugadors perillosos", explicava després del partit a Ràdio Granollers. Rama va admetre que no estaven nerviosos per aconseguir la victòria. "Quan estàs jugant no penses que pot ser la tercera derrota seguida", destaca. "Falta varietat en els jugadors, tenim un Vukas –Rakocija– que encara està començant, l'Álex –Márquez– surt ara d'una lesió, hem jugat 60 minuts amb l'Ian –Tarrafeta– ens falta una mica de fons d'armari i has de pensar molt en els canvis atac i defensa per no cansar jugadors, dosificar-los", explica.

Rama celebra una acció del seu equip, en un partit anterior (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
FIGUERAS: "SABÍEM QUE VENÍEM A PATIR, HEM PATIT I EL MÉS IMPORTANT ÉS QUE HEM TRET ELS PUNTS"
Per la seva banda, Figueras va destacar la dificultat del rival. "Se'ns dona malament defensar els seus jugadors. Sabíem que veníem a patir, hem patit i el més important és que hem tret els dos punts", comentava el pivot, que va estar gairebé tota la segona part a la banqueta. "És evident que quan un perd dos partits seguits, l'equip té ganes de guanyar i fer un bon partit i és el que hem fet", afegia. "Quan hi ha hagut un moment crític, la gent no ha abaixat els braços, hem estat concentrats en defensa i hem pogut capgirar el marcador", comentava Álvaro Cabanas, que va ser vital també des de la línia de set metres, amb tres gols aconseguits.

Publicat el 2 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)