dissabte, 1 de novembre del 2014

Pressió

Ja sé que és molt aviat. En prou feines ha passat la primera quarta part de la temporada i tot pot ser relatiu, però m'aventuro a dir que la condició de líder que ostenta l'Esport Club Granollers (@ecgranollers) després de vuit jornades -i tinc en compte que potser no és una posició real perquè el Júpiter té un partit pendent amb l'Avià- no l'ocupa per casualitat.
I ara em vénen al cap algunes de les paraules que es van dir, durant la presentació dels equips de Granollers -EC Granollers, CB Granollers (@CB_Granollers), Fraikin BM Granollers (@BMGranollers) i KH-7 BM Granollers femení-, al pati del Casino, farà gairebé dos mesos. Després de destacar els grans papers dels dos equips d'handbol -ascens del femení a Divisió d'Honor i tercer lloc, finalista de la Copa del Rei i de la Copa Asobal del masculí- i del de bàsquet -ascens a Copa Catalunya- més d'un, micròfon en mà, va reptar l'equip de futbol: "aquesta ha de ser la vostra"!
Vaig pensar que aquella frase, més que un bon desig, podia convertir-se en un dard enverinat. Quanta pressió!
Doncs bé. Sembla que Raúl Matito i els seus homes s'ho han pres al peu de la lletra; han prescindit d'aquesta suposada pressió afegida i allà estan, al capdavant del grup 1 de Primera Catalana, amb sis victòries, un empat i una derrota, com un dels màxims golejadors i amb la tercera millor defensa. I aquestes xifres les han aconseguides, al meu entendre -tot i haver vist només tres dels vuit partits que han jugat- perquè saben a què juguen. Defensivament l'equip comença en la línia ofensiva, que pressiona molt amunt i continua amb un mig del camp molt treballador. La línia defensiva és força sòlida i Juan Antonio Cañadas és tota una assegurança sota els pals -sense anar més lluny diumenge va salvar tres possibles gols del Mollet, dos amb empat a un i un ja amb el 2-1 al marcador-. I ofensivament a l'equip li agrada remenar-la, començant pel mateix Cañadas i seguint per una línia defensiva que no defuig la responsabilitat de pujar la pilota. I quan aquesta arriba al mig del camp la premissa és atacar obrint el camp.
Els de Matito, a més, han demostrat molta capacitat de superació en moments complicats; l'expulsió de David Duran, al partit contra el Vic, va obligar-los a jugar en inferioritat des del minut 38 amb empat a zero -van acabar guanyant amb gol de Diego Novo-. I l'expulsió de Mario Martín, diumenge passat contra el Mollet, els va obligar a aguantar l'empat a un els últims vint minuts -també van acabar guanyant el partit.
El projecte d'aquesta temporada de Raúl Matito pinta bé, però com he dit abans, queda molt per jugar i els imponderables, en el món de l'esport, apareixen sense avisar. De moment, per anar obrint boca, aquest diumenge l'equip tindrà una autèntica revàlida: l'enfrontament contra el Júpiter, segon classificat i, fins diumenge, imbatut -el va derrotar el Lloret-, l'únic equip que també ha estat capaç de derrotar els granollerins.
Molta sort!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada